You are here: Home - 婚照共享 - Fonnie & Rob (日本 婚紗攝影.April 2015)

Fonnie & Rob (日本 婚紗攝影.April 2015)

Posted on 五月 14th, 2015 with 0 Comments

開頭都有少少擔心有無揀錯Fei Wedding,不過完成整個拍攝過程後可以肯定說”無揀錯”,原因係他們非常細心同有效率。

原定12月影紅葉,可惜最後有事影唔到,他們都容許我們改期,轉影4月櫻花期.由於我們的pre wedding日子相當接近婚期,但多得佢地嘅幫助,得以安排我地盡快揀相/修相, 以便結婚前拎到靚靚的pre wedding相。

另外,不得不提Fei Wedding員工,好似阿Po, Annie, Hami同化妝師 個個都好nice,好細心,由試衫到揀相,佢地都會俾到專業嘅意見我地,而且每一part都解釋得非常詳細, 試衫時又會按我嘅身形介紹啲靚衫俾我試, 務求我著得靚靚咁去影。

講番拍攝當日,化妝師倒塔咁早(朝早6點半呀)就黎幫我化妝set頭,同佢好好傾。 不過好景不常,出發果時個天落緊毛毛雨,仲好凍,好彩多得化妝師鐵人上身,一手攞遮, 一手拎住我地啲羽絨。佢知我怕凍, 一停落黎時佢會好細心咁幫我著番件衫。 加上我地第一次影Pre Wedding, 動作好生硬,表情又唔自然,但好在有個專業嘅攝影師, 佢真係好有耐性教我地擺pose, 又會營造氣氛,所以笑容同表情都自然番好多。 攝影師仲知我鍾意某種拍攝場景,好似藍天白雲呀,夜景呀咁,佢會想盡辦法,一見到有藍天白雲佢就會仆到去搵靚的角度, 再叫我地快D埋位,真係辛苦灑佢。

最後,Fei Wedding真係一個好好嘅團隊,好專業。 再次衷心多謝你地, 令我地有一個美滿又難忘嘅回憶!

Fonnie & Rob (日本 婚紗攝影.April 2015) Fonnie & Rob (日本 婚紗攝影.April 2015) Fonnie & Rob (日本 婚紗攝影.April 2015) Fonnie & Rob (日本 婚紗攝影.April 2015)

(感謝 Fonnie & Rob 與我們分享動人的婚照)

更多日本作品請往:http://feiwedding.com/fei-gallery/Japan

Fei Wedding Photography 菲.攝影
www.feiwedding.com
facebook 專頁 www.facebook.com/feiweddinghk

Leave a Reply

Fei Wedding 菲.攝影提供頂級海外婚紗攝影服務,取景地點包括麗江、九寨溝、日本、韓國、歐洲及澳洲等地。總部設於香港交通樞紐的太子區,提供方便貼心的禮服飾物,行程安排、攝影支援及後期制作等完善服務。

Search

網上相簿

地址及營業時間

地址:九龍旺角廣東道1155號日昇廣場
   (港鐵太子站)
時間:12:00noon to 8:00pm
   (逢星期三休息,公眾假期除外)
電話:3580 1672, 3580 1679, whatsapp 6611 3878
電郵:[email protected]

臉書專頁